erzurum cihazla su ariza tespiti 1

Erzurum Su Tesisatçı Usta

Erzurum’da hizmet veren Anadolu Tesisat olarak sektörde kendimizi kanıtlamış olmanın verdiği gururla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yaptığımız işlerin temeli sıhhi tesisat işlerinden oluşur. Bünyemizde çalıştırdığımız su tesisat ustaları alanında yıllarca deneyime sahip olmuş ustalardır.

Mekânların temiz su ve atık su ihtiyaçlarını karşılayan sisteme sıhhi tesisat denir. İç bölümlerde gelişen bu sistem, iki ihtiyaca cevap verir. Suyu, konut içi noktalara dağıtmak; pis suyu boşaltmak… Teknik terminolojide “temiz su”, konuta çeşitli amaçlarda kullanılmak için ulaştırılan, içilebilir nitelikte sudur; kullanıldıktan sonra boşaltılan, konut dışına ulaştırılan su ise “pis su” diye tanımlanır. Çok konutlu dairelerde ise, bir kolon sistemi vardır.

Temiz su, borularla dairelere ve daire içine ulaşır, buradan da pis sular dikey borularla akıtılır. Her dairede, bir giriş noktası vardır. Suyun akıtıldığı noktada, pis suların boşaltıldığı kolona bağlanan, bir boru vardır. Çatı düzeyinde, en üst bölümden farklı bir biçimde, bir baca aracılığıyla, dışarıya bağlantılıdır; bu bağlantı, sifonun düzgün çalışması ve boşaltılan atıkların, taşkınlık yapıp geri çıkmasının, pis suların akıtılmasının temel öğesi olan hava ve gazın boşaltılması için kaçınılmazdır.

Genellikle temiz su tesisatında su, doğrudan doğruya daireleri besleyen kolonlardan akmaz. Zeminde toplanır, hidrofor dediğimiz sistem ile yeterli basınçla dairelere ulaştırılır. Hidrofor, elektrik enerjisi ile çalışır. Elektrik kesintisinde musluklar ve bataryalardan su da akmaz.

Musluk ve Bataryalar

Bir sıhhi tesisat üstünde mutlaka, su akışını denetlemek için bir musluk bulunmalı, bu musluk, biçimi nasıl olursa olsun, su akışını düzenlemelidir. Piyasada, zevkinize ve kesenize uygun birçok batarya modeli mevcuttur. Zaman içeresinde contalar sorun çıkartabilir, bu durumda contaların değiştirilmesi damlama problemini çözecektir.

Bazı bataryalar, estetik olarak güzel olmalarına karşın, tamir anında sorun çıkartabilir (duvara gömülü modeller), bunun için, mümkünse duvarın dışına monte edilen modeller seçilmelidir. Aksi takdirde tamirat sırasında duvarlarınız veya fayanslarınız kırılabilir.

lavabo tikanikligi 1

Sifonlar

Her sıhhi tesisat gereçlerinin hemen altına, kötü kokuların ve gazların, yapı içine sızıntısını önlemek amacı ile bir sifon, boşaltma borusuna yönelten, sulu supap yerleştirilmiştir. Sifonlar, tamiri gerektiğinde parçalar halinde ayrılabilirler. Sifonların girişinde; saç, sabun ve atıkları engelleyecek şekilde süzgeçli bir bölüm bulunur.

Banyoda sıhhi tesisat gereçlerine bağlanan boşaltma boruları, çoğunlukla duvarların döşemeye yakın yerlerinde ve döşemede sıva altında yer alırlar ve kurşundan yapılmış, klozetin içine yerleştirilmiş bir “çatal” da toplanırlar. 30 yıl bakım gerektirmezler.

Tabi tüm bunlar önceden yapılan sistemlerdi ancak şu anda böyle bir sisteme çok rastlayamıyoruz. Günümüzde tesisat parçalarının hemen hepsi plastik olarak üretiliyor. Sıhhi tesisat ustası da malzeme gibi eskiden olduğu kadar iyi değil maalesef. Erzurumda bulunan Anadolu Tesisat firmasında cihazla su kaçağı tespiti ve robotla tıkanıklık açma işleri garantili bir şekilde yapılmaktadır.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top